12/25/2006

Аши Пармонтие

Ўнтача картошкани пўстини олиб сувда қайнатинг. Юмшаганидан сўнг уларни бир оз сут ва битта тухум қўшиб эзинг. Майда чопилган гўшт ва битта майда кесилган пиёзни ўртача даражада қовуринг. Энди эзилган картошкани иккига бўлинг ва бир қисмини бир-икки сантиметр қалинликда иссиққа бардош берадиган керамик идишга солинг. Сўнг картошка қаватининг устига тайёр бўлган гўштни қават қилиб солинг. Гўшт қаватнинг устидан қолган картошкани яна қават қилиб ёйинг. Охирда, энг юқоридаги қават учун майдаланган пишлоқни ишлатинг (энг яхшиси - пицца учун майдаланган пишлоқ).

Энди идишни ўчоққа 20-25 дақиқага қўйинг, холос. Қизарган пишлоқ таом тайёр бўлгани ҳақида хабар беради. Ёқимли иштаҳа.

Афсуски, бу сафар таом ўчоқда икки-уч дақиқа кўпроқ қолиб кетди. :-)

No comments: